Codul – Povestea Linux

Documentarul urmărește traseul familiei de sisteme de operare Linux de la începuturile ei, ca proiect de hobby al lui Linus Torvalds

Documentarul urmărește traseul familiei de sisteme de operare Linux de la începuturile ei, ca proiect de hobby al lui Linus Torvalds, urcând apoi pe culmile popularității și cunoscând o creștere exponențială a numărului de utilizatori, ajungând la boom-ul și falimentul epocii dot-com și trecând, în cele din urmă, dincolo de acest moment.

Pentru pasionații de Linux și cititorii unor site-uri precum Slashdot sau ai eseului „Catedrala și Bazarul”, de Eric Raymond, probabil că majoritatea acestor lucruri sunt banale. Cu toate acestea, pentru cei neinițiați în lumea software-ului open source (gratuit și care poate fi modificat de oricine), filmul oferă șansa de a-i vedea și auzi vorbind pe acești monștri sacri ai universului Linux, dând chipuri și voci unor nume care altfel ar fi rămas simple cuvinte pe un ecran.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită.