Cum vom ajunge pe Marte – noile motoare care ne-ar putea duce mai repede pe Planeta Roșie

Daca vom putea face vreodata calatorii intre Pamant si Marte vom avea nevoie cu siguranta de noi tipuri de motoare

Cum vom ajunge pe Marte – noile motoare care ne-ar putea duce mai repede pe Planeta Roșie

Daca vom putea face vreodata calatorii intre Pamant si Marte vom avea nevoie cu siguranta de noi tipuri de motoare. Si tocmai de aceea inginerii exploreaza noile tehnologii care ne-ar putea ajuta sa traversam Sistemul Solar in mult mai putin timp.

Distanta dintre Marte si Pamant variaza intre 54,6 milioane km si 401 milioane km. Pentru o misiune pe Marte este nevoie de noua luni, un timp prea mare, arata BBC. Insa inginerii, inclusiv cei de la NASA, si partenerii din industrie lucreaza la solutii pentru ca timpul sa fie mai scurt.

Printre variante este propulsia electrica solara care ar putea fi folosita pentru a trimite marfa pe Marte inaintea unei misiuni umane. Acesta ar insemna ca echipamentele si consumabilele sa fie acolo cand astronauti vor ajunge folosind rachete chimice, considera dr. Jeff Sheehy, inginer la Nasa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru a transporta sarcina utila de care am avea nevoie, probabil ca va dura intre doi pana la 2,5 ani pentru a ajunge acolo”,a spus inginerul. Producatorul american Aerojet Rocketdyne lucreaza la un propulsor Hall pentru Gateway, o statie spatiala pe orbita Lunii.

Joe Cassidy, directorul executiv al divizarii spatiale Aerojet Rocketdyne, spune ca varianta solara este cea mai buna pentru ca poate fi extinsa.

El spune ca varianta este deja folosita pentru satelitii de comunicatii.

 

Nivelul de putere la care zburam astazi este de 10-15kW (kilowati), iar ceea ce cautam sa facem cu Gateway-ul este sa-l marim pana la ceva mai mare de 50kW“, a spus el.