Mantia timpului”, dispozitivul care poate sa transmita informatii secrete si sa ascunda evenimente

Conform publicatiei Nature, cercetatorii au realizat un fel de “mantie a timpului

Mantia timpului”, dispozitivul care poate sa transmita informatii secrete si sa ascunda evenimente
Conform publicatiei Nature, cercetatorii au realizat un fel de “mantie a timpului”, care poate “intinde” lumina, realizand astfel o gaura in timp.In acest fel, pot fi transmise mesaje secrete prin intermediul firelor optice, singura problema este ca totul dureaza timp de 0,00012 dintr-o secunda.
 
Pentru a crea acest dispozitv, oamenii de stiinta au folosit modulatori, cu ajutorul carora au “indoit lumina.
 
Mesajele transmise astfel pot fi ascunse prin accelerarea si incetinirea diferitelor parti ale undelor luminoase.

Experimentul a fost realizat de inginerul Andrew Weiner si echipa sa de la Universitatea Purdue din Indiana, iar metoda folosita se bazeaza pe un fenomen numit “efectul Talbot”.

“In acest fel, unele evenimente pot fi ascunse in timp, realizandu-se o gaura temporala, orice interactiune care are loc in aceasta gaura din timp nu poate fi detectata”, explica Weiner.

Insa, deocamdata, rezultatele se reduc la evenimente izolate, care umplu o portiune foarte mica a timpului. Mai este cale lunga pana cand savantii vor putea ascunde o intreaga secunda.

Prin manipularea radiatiei electromagnetice in timp si spatiu, unele evenimente ar putea fi ascunse. Astfel, un hot ar comite un jaf fara sa fie observat, ca si cand ar avea o „mantie” care il face invizibil.

Pentru asta, lumina trebuie sa fie modificata si sa se comporte intr-un mod nefiresc, nenatural. Cum acest lucru s-a dovedit posibil, oamenii de stiinta incearca acum sa extinda perioada de timp care poate fi “ascunsa”.

Transmise in acest fel, datele vor fi mai securizate, pentru ca se vor deplasa cu viteze diferite inainte de a fi reasamblate. Ele vor putea fi interceptate mult mai greu.

Oamenii de stiinta cred insa ca ar fi nevoie de un dispozitiv de dimensiunea intregului nostru sistem solar, pentru a putea fi creata o gaura in timp de 8 minute.