Pandemia de coronavirus elimină poluarea Terrei! Imaginea care a făcut ocolul Pământului

Circulația autovehiculelor pe străzi a fost oprită iar activitățile majorității obiective economice poluante au fost stopate

Pandemia de coronavirus elimină poluarea Terrei! Imaginea care a făcut ocolul Pământului

Explozia răspândirii virusului ucigaș din China, prima țară afectată de criza sanitară de proporții, a determinat ca autoritățile să ia măsuri extreme pentru a ține în frâu problema spinoasă. Circulația autovehiculelor pe străzi a fost oprită iar activitățile majorității obiective economice poluante au fost stopate.

După aceste măsuri au început să apară primele semne bune pentru ecologie.

În țările puternic afectate a scăzut drastic nivelul poluării, după ce activitatea cotidiană s-a oprit, iar multe fabrici care poluau puternic atmosfera și-au încheiat activitatea.

Imaginile captate de sateliți arată cum norii de poluare se risipesc rapid în zonele unde activitatea a luat o pauză.

După China, imagini asemănătoare au fost filmate deasupra Italiei, țară grav lovită de criza mondială de sănătate. Întreaga țară a fost închisă, iar oamenii nu prea mai circulă pe străzi, decât dacă au un motiv cu adevărat serios.

Satelitul Sentinel-5 al Agenției Spațiale Europene poate urmări tot felul de poluări cauzate de oameni, inclusiv dioxid de azot.

Aceste emisii provin din sistemele de alimentare cu energie electrică și de producerea energiei electrice, în special centralele electrice pe cărbune. Întrucât Italia a restricționat călătoriile și sectoare întregi ale economiei s-au oprit pur și simplu, deci nu mai consumă energie, emisiile de dioxid de azot au scăzut puternic.

În aceste condiții, aerul a devenit mult mai respirabil, mai ales pentru oamenii cu probleme grave de respirație.

Era de dorit ca poluarea să se risipească în condiții mai bune, nu datorită unei crize sanitare mondiale, în urma căreia au murit aproape 5.000 de persoane și mai mult de 150.000 s-au îmbolnăvit.