Piramidele din Egipt și Constelația Orion

Timp de mulţi ani, egiptologii au susţinut că piramidele de pe platoul Giza sunt doar mormintele maiestuoase care comemorează tărâmurile divine ale faraonilor morţi, construite de sclavi.

Piramidele din Egipt și Constelația Orion

Timp de mulţi ani, egiptologii au susţinut că piramidele de pe platoul Giza sunt doar mormintele maiestuoase care comemorează tărâmurile divine ale faraonilor morţi, construite de sclavi. Cu toate acestea, egiptologul Robert Bauval a scos la iveală o teorie interesantă şi, potrivit unui documentar, guvernele „nu confirmă dacă este adevărat, pentru că indică viaţa extraterestrăˮ, notează L’Express.

Guvernele din întreaga lume păstrează unele informaţii secrete, care confirmă teoria particulară că «străinii» care ne-au ajutat să modelăm lumea provin din constelaţia Orion.ˮ Teoria se bazează pe corelarea dintre localizarea celor mai mari trei piramide de pe Podişul Giza şi Centura Orion: „Unii oameni de ştiinţă susţin că vechii egipteni ne-au spus practic originea lorˮ.Numai aşa se explică de ce Marea Piramidă a fost construită atât de precis.

Se susţine, de asemenea, că există o relaţie extraterestră între piramidele din Podişul Giza şi alinierea celor trei stele Orion Belt. Robert Bauval, numit „new egiptologˮ, a vorbit despre această teorie atunci când a descoperit, cu ajutorul unei fotografii, modul în care cea mai mică dintre cele trei piramide a fost uşor decalată faţă de celelalte două. Egiptologul a suprapus stelele Orion cu o fotografie din satelit a piramidelor şi a fost uimit să descopere că acestea sunt poziţionate aproape exact. „Aceasta confirmă teoria mea că cele trei piramide din Podişul Giza reprezintă Centura Orion.

Egiptologul Bauval şi-a publicat concluziile în cartea The Mistery of Orion, unde explică faptul că stelele lui Orion sunt asociate cu Osiris, zeul renaşterii şi al vieţii de apoi, pentru vechii egipteni. Este important de menţionat că amintita constelaţie Orion este cea mai strălucitoare şi mai populară din lume, una dintre marile constelaţii folosite de marinari.