Timpul, mistere despre o dimensiune neînțeleasă încă de om

Mulți dintre noi am dori să dăm timpul înapoi, să ne reîntoarcem în trecut și să ne reparăm greșelile.

Timpul, mistere despre o dimensiune neînțeleasă încă de om

Mulți dintre noi am dori să dăm timpul înapoi, să ne reîntoarcem în trecut și să ne reparăm greșelile. Timpul este un subiect care i-a preocupat nu numai pe oamenii de știință, dar și pe filosofi. Fiecare a încercat să înțeleagă natura timpului.

În știință sunt două teorii fundamentale cu privire la timp. Prima privește timpul ca pe un fenomen linear, în care doar momentul acum există și poate fi experimentat cu adevărat. Trecutul este o perioadă încheiată și care poate fi vizitat doar prin imaginație. Viitorul este o etapă care nu există și în aceste condiții călătoria în timp este imposibilă.

În cea de a doua teorie, toate momentele timpului există simultan. Einstein spunea că timpul își încetinește scurgerea pentru un observator care călătorește cu o viteză apropiată de viteza luminii. Momentele timpului, trecutul, prezentul și viitorul sunt unite prin falii spațio-temporale.

La 1 iunie 1974, la un combinat siderurgic din Anglia are loc o explozie, în urma căreia 29 de persoane au murit. Fumul gros a acoperit toată zona, iar panica a fost generală. Despre acest accident, cu șase ore înainte de a se produce, Leslie Castleton avea să știe că se va produce.

Ea se uita la televizor, când filmul s-a întrerupt brusc și pe ecran a apărut un comentator care a prezentat tragedia. Leslie și-a anunțat toți prietenii despre știrea pe care o auzise.

În realitate, tragedia avea să se producă șase ore mai târziu. S-a spus că Leslie intrase pentru câteva secunde într-o breșă a timpului.

În anul 1642, după bătălia de la Edgehili, sătenii și ofițerii trimiși în cercetare de regele Charles I pe fostul câmp de bătălie au văzut zile întregi restaurându-se bătălia, proiectată pe cer, puțin deasupra orizontului, și au putut recunoaște acolo chiar pe unii dintre eroii care muriseră în luptă.

Somnul sau starea de veghe sunt forme de incursiune în trecut sau în viitor. Mulți oameni au simțit că trăiesc cu anticipație anumite evenimente. Poate cel mai ciudat caz s-a petrecut în Chicago, în anul 1969, când Joseph DeLouise intră într-un bar și anunță că în apropiere de Chicago a avut loc o catastrofă în urma căreia au murit sute de oameni.

El susține că două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Chicago. Persoanele din bar l-au privit cu suspiciune și au trecut cu vedere întâmplarea. Câteva ore mai târziu, lângă Chicago se producea teribilul accident.

Timpul are misterele sale și unul dintre acestea este și teleportarea. O persoană a fost văzută în același timp în două locuri diferite sau dispare brusc dintr-un loc și apare în altul.

Un astfel de caz s-a produs la NASA cu cercetătorul Brian Jones. Jones inventase câteva dispozitive care trebuiau testate pe avioane. Aceste testări presupuneau prezența sa la bordul avioanelor. Colegii săi au avut surpriza să constate că Jones în momentul în care urca în avion pentru realizarea testelor era în același timp și printre colegii săi de birou.

Orice acțiune care se desfășoară în timp real este, conform fizicii moderne, o secvență indefinită de procese de materializare și dematerializare ce se manifestă la nivel cuantic.

Aceste fenomene au o viteză mai mare ca cea a luminii. Atunci când intervin energii foarte mari, se produce o deplasare instantanee la distanțe foarte mari.

În prezent, știința a demonstrat existența creării unei copii fidele a unei particule care poate fi teleportată. Aceste particule, fotoni, au proprietăți perfect corelate, chiar după ce sunt separate. Ele rămân într-o legătură intimă, astfel încât proprietățile se transmit dintr-o parte în alta. Acest punct de vedere este o posibilă explicație a acestor fenomene.